SRA en OTV starten met succes een volgende Management Developmentgroep op

Home / Accountancy / SRA en OTV starten met succes een volgende Management Developmentgroep op

Op 8 en 9 december is een nieuwe groep gestart met ons management developmentprogramma. De groep bestond uit elf deelnemers van acht verschillende SRA accountantskantoren die allemaal ervaren zijn in het leiding geven aan teams, afdelingen of een kantoor. Het programma wordt al acht jaar met succes gegeven en speelt in op de actualiteit in de accountancy.

Het programma begon met een persoonlijke intake en bestaat uit vier tweedaagse modules. Daarnaast zijn er drie  intervisiebijeenkomsten en vier coachgesprekken tijdens de praktijkperiodes. Het totale traject duurt ongeveer een jaar.

Vanaf de start werd duidelijk dat deze groep het programma wil gebruiken om  onderling ervaringen te delen,vraagstukken uit de eigen praktijk wil inbrengen en daar op wil reflecteren en van leren. De groep verwacht stevige persoonlijke feedback van mij als trainer en van elkaar. Het programma biedt nadrukkelijk een spiegel om in te kijken en de mogelijkheid om de individuele kennis en inzichten op het gebied van leidinggeven binnen èn aan het veranderende accountantskantoor te vergroten.

Het programma wordt op een praktische manier opgebouwd rond drie centrale thema’s:

  1. Veranderkundekapstok md-programma
  2. Ontwikkeling van je Emotionele Intelligentie
  3. Opzetten van samenwerking

Na een eerste ochtend van onderlinge kennismaking zijn we aan de slag gegaan met het thema emotionele intelligentie: wie ben ik zelf en wat bepaalt (onbewust) mijn gedrag. Hoe leren en ontwikkelen mensen zich en hoe kan ik dit bij mijzelf sturen. Tijdens de tweede dag hebben deelnemers via een ‘Vechtkunst-workshop’ hun eigen patronen van reageren en communiceren ervaren. Afsluitend zijn we bezig geweest met de inzichten van Stephen Covey uit het boek ‘De zeven  eigenschappen van (persoonlijk) effectief leiderschap’.

Na twee intensieve dagen kijk ik terug op een hele mooie start van een heel mooi traject. Deze gemotiveerde groep wil echt gáán voor individuele feedback en persoonlijke groei. Voor mij een uitdaging om mee te werken!

Maarten van Schie

 

 

Related Posts