Human Developmentprogramma

Continue aandacht besteden aan je ontwikkeling is belangrijk, zeer zeker in een omgeving waarin veranderingen sneller plaatsvinden dan ooit. Welke competenties moet ik uitbouwen, gelet op mijn persoonlijke ambities? Wat vraagt de organisatie van mij? Nadenken over wat je wil met je loopbaan en je toekomst zorgt ervoor dat je geïnspireerd en ambitieus blijft.

OTV: al 30 jaar partner in ontwikkelkracht voor accountantskantoren

Voor wie / tijd

Voor medewerkers die bewust hun ontwikkeling en hun loopbaan willen vormgeven. Je hebt je vaktechnische opleiding afgerond, maar vervult (nog) geen leidinggevende rol.

Het programma bestaat uit een intakegesprek, vijf tweedaagse modules en 4  intervisiebijeenkomsten. Daarnaast werk je aan voorbereidings- en verwerkingsopdrachten en heb je individuele coachgesprekken tijdens de praktijkperiodes. Doorlooptijd: 1,5 jaar.

PE-uren/punten

82

Opbouw programma

Module 1

Zelfkennis

Je krijgt inzicht in je bewuste en onbewuste gedragsrepertoir. Wat zijn mijn patronen? Welke aannames sturen mijn gedrag en wat zijn daar de effecten van? Door buitenoefeningen, actie en reflectie krijg je scherp in beeld wat je in het programma wilt leren en  wat je nog wil ontwikkelen.

Module 5

Every end has a start

We zullen thema’s uitdiepen die in de loop van het traject zijn ontstaan en/of te weinig aandacht hebben gekregen.  Je maakt een persoonlijke eindbalans op. Wat heeft het HD-programma mij opgeleverd? Hoe blijf ik vormgeven aan leren en ontwikkelen? Waar wil ik nog eens bij stil staan?

Module 2

Persoonlijke effectiviteit

Je leert hoe verwachtingsmanagement werkt en hoe hiermee effectiever om te gaan. Hoe stem ik mijn gedrag af op de ander? We onderzoeken hoe jij met je tijd omgaat en leert je werkzaamheden beter te organiseren.

Module 3

Communicatie- en adviesvaardigheden

Wat we zeker weten is, dat we nooit niet ‘niet’ kunnen communiceren. Hoe kun je je eigen communicatievaardigheden daadkrachtig inzetten? Welke vormen van communicatie zijn er? Wanneer kies je voor welke vorm van communicatie? En tot slot onderzoeken we beïnvloeding zonder macht.

Module 4

Samenwerken, leidinggeven en leiding ontvangen
Je verwerft inzicht in je eigen samenwerkingsvoorkeuren, je eigen stijl van leidinggeven en ontvangen. Wat is een effectieve manier van communiceren als je met elkaar in een team moet samenwerken? Hoe kun je onderlinge samenwerking bevorderen? Wat zijn belangrijke factoren van een succesvol team? Hoe geef je effectief leiding aan je team? Hoe kun je op een positieve manier groepsprocessen beïnvloeden?

Wist u dat OTV ook kan helpen met deze vraagstukken:

  • Wat kunnen wij als directieteam doen zodat de organisatie klaar is voor de toekomst?
  • We hebben twee afdelingen bij elkaar gevoegd: hoe kunnen we er één team van maken?
  • We hebben medewerkers die een stap willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze op termijn kunnen doorgroeien, hoe krijgen we dat voor elkaar?
  • Veel van onze leidinggevenden zijn goede specialisten in hun vak maar wat kunnen we ze bieden zodat ze ook hun rol als leidinggevende versterken?
  • Hoe kunnen we samen met onze medewerkers de verandering vormgeven?

Meer informatie of een offerte?

OTV:  omdat jouw accountantskantoor alleen echt kan groeien als de mensen daarin blijven groeien

Klanten van OTV