Management Developmentprogramma

Je wilt je leiderschaps- en ondernemerschapskwaliteiten op strategisch niveau (visie), tactisch niveau (aansturing) én op praktisch niveau (doen) vergroten. Je zit met vraagstukken over strategisch management en marketingstrategie, commercieel daadkrachtig leidinggeven.

OTV: al 30 jaar partner in ontwikkelkracht voor accountantskantoren

Voor wie / tijd

Voor (aspirant)vennoten en medewerkers die in een leidinggevende positie zitten en een kantoor of afdeling aansturen. Het programma begint met een intake en bestaat uit vier tweedaagse modules en intervisiebijeenkomsten in een periode van een jaar. Daarnaast is er coaching tijdens de praktijkperiodes.

PE-uren/punten

56

Resultaten

 • Je bent bewuster en hebt meer zelfvertrouwen je rol als leidinggevende
 • Je hebt inzicht in je sterke en minder sterke kanten als manager
 • Je het een strategisch plan voor je eigen organisatie en weet hoe dit te organiseren
 • Je hebt een visie op je klanten en weet hoe je klant- en adviesgerichtheid in je organisatie kunt stimuleren
 • Je weet hoe je leiding geeft aan de noodzakelijke veranderingen binnen jouw organisatie en hoe je omgaat met weerstand en het motiveren van je medewerkers
 • Je weet hoe je de commerciële slagkracht van je organisatie kunt vergroten

Opbouw programma

Module 1

Eigenschappen van effectief leiderschap

In deze eerste module staat de mens als manager centraal. Wat zijn jouw ambities? Waar ben je sterk in en wat heb je te ontwikkelen in je leiderschap, ondernemerschap én je stijl van communiceren.

Module 2

Strategisch management & marketing

Als manager maak je strategische keuzes. Je start met het ontwikkelen van een strategisch plan waarin je aangeeft  hoe je inspeelt op de verandering in de mart, hoe maak je werk van klantsegmentatie, relatiebeheer en adviesgerichtheid. En natuurlijk, hoe richt jij jouw organisatie zo in dat jouw plannen optimaal worden uitgevoerd.

Module 3

Leidinggeven aan je veranderende organisatie
Wat we zeker weten is dat er in de huidige marktomstandigheden veel dingen niet zeker zijn. Omgaan met die dynamiek hoort bij het ondernemen van vandaag. Hoe geef jij leiding aan de veranderslag van jouw organisatie. Hoe krijg je medewerkers enthousiast en betrokken? Hoe ga jij om met diversiteit en talenten binnen jouw organisatie

Module 4

Samenwerken aan bestaande en nieuwe omzet
Het vergroten van de commerciële slagkracht van jouw organisatie is van groot belang. Hoe zet je jouw organisatie zo neer  dat je (meer) omzet genereert?Welke eventuele belemmeringen moer je daarvoor wegnemen? Hoe stimuleer je effectieve samenwerking en wat is daarin je eigen voorbeeldgedrag? Hoe maak je gebruik van elkaars kwaliteiten en hoe stimuleer je het gewenste gedrag?

Wist u dat OTV ook kan helpen met deze vraagstukken:

 • Wat kunnen wij als directieteam doen zodat de organisatie klaar is voor de toekomst?
 • We hebben twee afdelingen bij elkaar gevoegd: hoe kunnen we er één team van maken?
 • We hebben medewerkers die een stap willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze op termijn kunnen doorgroeien, hoe krijgen we dat voor elkaar?
 • Veel van onze leidinggevenden zijn goede specialisten in hun vak maar wat kunnen we ze bieden zodat ze ook hun rol als leidinggevende versterken?
 • Hoe kunnen we samen met onze medewerkers de verandering vormgeven?

Meer informatie of een offerte?

OTV:  omdat jouw accountantskantoor alleen echt kan groeien als de mensen daarin blijven groeien

Klanten van OTV