Van accountantskantoor
naar advieskantoor

De accountancy staat de komende jaren voor een grote uitdaging. Complexe veranderingen in een dynamische omgeving. Van reactief naar proactief en klantgericht denken. Van uur-factuur naar ondernemen met de ondernemer. Van hiërarchisch gestuurd naar multidisciplinaire samenwerking. Van PE naar talentontwikkeling. Van accountantskantoor naar advieskantoor. Wat de verandering ook is, wat de ontwikkeling ook is, als je op zoek bent naar een ‘reisgenoot’ in de organisatieontwikkeling, dan is OTV de juiste partner voor je kantoor!

Wist je dat…..  we een hechte relatie hebben met het SRA? Meer weten? Vraag hiernaar. 

Wist je dat …… OTV gecertificeerd is om PE-uren te verstrekken? Meer weten? Vraag hiernaar.

OTV: al 25 jaar partner in ontwikkelkracht voor accountantskantoren

Onze soorten dienstverlening voor accountantskantoren

Strategische begeleiding vennoten

De accountancy staat voor een aantal fundamentele keuzes. De huidige ontwikkeling  is: minder omzet, minder personeel en meer omzet per medewerker. We weten dat meer advies niet meer het antwoord is op deze tendens. Jullie staan voor een aantal strategische keuzes. Keuzes die meer dan ooit bepalend zijn voor de toekomst van het kantoor. Denk aan positionering, het ontwikkelen van nieuwe bedieningsconcepten, waar en hoeveel vestigingen, aansturing en besluitvorming, uittreding en opvolging vennoten,  aantrekkelijk blijven voor de nieuwe generatie. Wij begeleiden je bij zowel het maken als implementeren van de keuzes.

Coaching

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je wilt heel veel, hoe maak je de juiste keuzes? Je merk dat je voortdurend in cirkels ronddraait, een kort lontje hebt en weet niet hoe je uit deze cirkel komt.
Je bent sinds kort leidinggevende, hoe ontwikkel je een authentieke stijl?
Je kantoor staat voor een aantal fundamentele keuzes, hoe zorg je ervoor dat je de juiste strategie ontwikkelt én tegelijkertijd iedereen meeneemt? Bij de zoektocht naar het antwoord kan persoonlijke coaching helpen.
OTV heeft een breed scala aan coaches, ieder met een eigen specialiteit en achtergrond. Succesvolle coaching begint met de juiste match.

Opleiding

Ben je nog niet zo lang werkzaam in de accountancy en wil je aandacht besteden aan je persoonlijke ontwikkeling, kwaliteiten en verbeterpunten? Dan is het Personal Developmentprogramma (PD) wat voor jou. Wil je een versnelling creëren in de ontwikkeling van je loopbaan? Je hebt je vaktechnische opleiding nagenoeg afgerond en je bent toe aan een volgende stap? Wil jij je kennis verdiepen en vaardigheden aanscherpen? Dan is het Human Developmentprogramma (HD) wat voor jou. Wil jij als (aankomend) manager of (aspirant)vennoot  je leiderschap, ondernemerschap, strategisch denken en kennis over organisatieontwikkeling verder vergroten? Dan is het Management Developmentprogramma (MD) wat voor jou.

(Commerciële) trainingen

Je merkt, je voelt dat het noodzakelijk is vaardigheden te ontwikkelen als belangrijke aanvulling op de competenties die je geleerd hebt tijdens je professionele opleiding. Denk aan vaardigheden die te maken hebben met de andere kant van je professie. Bijvoorbeeld commerciële daadkracht, relaties opbouwen en onderhouden, de juiste vragen stellen, het voeren van een adviesgesprek of verandermanagement. OTV heeft door haar jarenlange ervaring in de financiële sector, korte en krachtige trainingen ontwikkeld, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie- en adviesvaardighedencommercieel relatiebeheer en succesvol veranderen.

OTV:  omdat jouw accountantskantoor alleen echt kan groeien als de mensen daarin blijven groeien

Klanten van OTV

Wij kunnen helpen met vraagstukken zoals:

  • Wat kunnen wij als directieteam doen zodat de organisatie klaar is voor de toekomst?
  • We hebben twee afdelingen bij elkaar gevoegd: hoe kunnen we er één team van maken?
  • We hebben medewerkers die een stap willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze op termijn kunnen doorgroeien, hoe krijgen we dat voor elkaar?
  • Veel van onze leidinggevenden zijn goede specialisten in hun vak maar wat kunnen we ze bieden zodat ze ook hun rol als leidinggevende versterken?
  • Hoe kunnen we samen met onze medewerkers de verandering vormgeven?

Meer informatie of een offerte?