Woningcorporatie back to basic 2.0!

De woningcorporaties staan al geruime tijd in het middelpunt van de maatschappelijke en politieke belangstelling. De roep om anders is groot, back to basic, legitimiteit, toezicht, tegenkracht, borging op de schop, leiderschap, cultuurverandering. Kortom: complexe veranderingen in een dynamische omgeving. Wat de verandering ook is, als U op zoek bent naar een ‘reisgenoot’ in de organisatieontwikkeling, dan is OTV de juiste partner voor uw woningcorporatie.

OTV: al 30 jaar partner in ontwikkelkracht

Onze soorten dienstverlening voor woningcorporaties

Organisatieontwikkeling

Organisaties zijn levende systemen, en alles wat leeft is onderhevig aan het ritme van groei en stagnatie. Succes is een sluipmoordenaar. Zodra we ons comfortabel voelen met het succesvolle verleden, willen we dat succes herhalen en continueren in de toekomst. Daarbij raken we vaak meer gericht op het succes van gisteren dan op de vereisten van morgen. Organisaties ontlenen hun kracht aan de moed om telkens weer te vernieuwen. Begrippen als continue veranderen en de noodzaak om alert te blijven zetten wij om in de praktijk.

Talentontwikkeling

Aannames sturen gedrag, verandering van aannames leidt tot nieuw gedrag. Wij geloven dat als mensen zich kunnen versterken en verbeteren door hun persoonlijke talenten aan te boren zij vanzelf ook zelfverzekerder en succesvoller worden. Wij zetten mensen in hun kracht door het vergroten van hun emotionele intelligentie. Hiermee leggen we het fundament voor het ontwikkelen van de gewenste vaardigheden.

Leiderschapsontwikkeling

Een leider die niet van veranderen houdt leidt tot lijden. Leiderschap is de kunst om anderen zo intrinsiek te motiveren dat zij dat gaan doen wat jij belangrijk vindt.  Leiderschap verlangt ontwikkeling op 3 niveaus. Strategisch is het adaptief omgaan met complexiteit. Op tactisch niveau gaat het om het ontwikkelen van emotionele intelligentie, creëren van samenwerking en teams  en tenslotte verandermanagement. Op  operationeel niveau is het consistent zijn in de dagelijkse aansturing van mensen.

Teamontwikkeling

Een goed geleide groep is geen slagveld van ego’s. De ambitie van een winnend high performing team is dat het zichzelf voortdurend verbetert. Waarin elk lid zich identificeert met het team én haar visie/doel. Ieder teamlid weet wat voor het team belangrijk is, voelt zich gesteund door de competenties van zijn/haar collega’s en gaat in zijn/haar gedrag altijd voor het gezamenlijke resultaat.

OTV:  omdat jouw organisatie alleen echt kan groeien als de mensen daarin blijven groeien

Klanten van OTV

Wij kunnen helpen bij vraagstukken zoals:

  • Hoe ontwikkelen we een ‘moderne familiecultuur’ waarin we elkaar aanspreken?
  • Hoe vergroot ik het verandervermogen van onze mensen? Hoe creëer je draagvlak voor verandering? Hoe ga je om met weerstand?
  • Hoe creëer ik een leiderschapscultuur die de uitdagingen waar de sector voor staat aan kan?
  • Hoe worden we een we een high performing managementteam?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn team, met ingesleten gewoonten, weer op de rit komt?
  • We hebben afdelingen samengevoegd, hoe zorg ik ervoor dat het snel een effectief en efficiënt samenwerkend team wordt?
  • Hoe kunnen de medewerkers van de afdeling financiën op een professionele wijze adviseren en communiceren?
  • Hoe kunnen onze medewerkers klantgerichter communiceren?
  • en natuurlijk alle vraagstukken die te maken hebben met individuele ontwikkeling en begeleiding

Meer informatie of een offerte?