OTV: al 30 jaar partner in ontwikkelkracht

Wij geloven dat organisaties alleen echt kunnen groeien als de mensen erin blijven groeien. Wij helpen organisaties daarbij door een langdurige relatie aan te gaan met ze, door een echt partnership. Dit kunnen we omdat we leergierig, geïnteresseerd en warmvoelend zijn. Daardoor kunnen we met veel energie binnen een prettige relatie het beste halen uit de ontwikkeling van medewerkers, teams en organisaties.

Onze soorten dienstverlening

Organisatieontwikkeling

Organisaties zijn levende systemen, en alles wat leeft is onderhevig aan het ritme van groei en stagnatie. Succes is een sluipmoordenaar. Zodra we ons comfortabel voelen met het succesvolle verleden, willen we dat succes herhalen en continueren in de toekomst. Daarbij raken we vaak meer gericht op het succes van gisteren dan op de vereisten van morgen. Organisaties ontlenen hun kracht aan de moed om telkens weer te vernieuwen. Begrippen als continue veranderen en de noodzaak om alert te blijven zetten wij om in de praktijk.

Talentontwikkeling

Aannames sturen gedrag, verandering van aannames leidt tot nieuw gedrag. Wij geloven dat als mensen zich kunnen versterken en verbeteren door hun persoonlijke talenten aan te boren zij vanzelf ook zelfverzekerder en succesvoller worden. Wij zetten mensen in hun kracht door het vergroten van hun emotionele intelligentie. Hiermee leggen we het fundament voor het ontwikkelen van de gewenste vaardigheden.

Leiderschapsontwikkeling

Een leider die niet van veranderen houdt, leidt tot lijden. Leiderschap is de kunst om anderen zo intrinsiek te motiveren dat zij dat gaan doen wat jij belangrijk vindt.  Leiderschap verlangt ontwikkeling op 3 niveaus. Strategisch is het adaptief omgaan met complexiteit. Op tactisch niveau gaat het om het ontwikkelen van emotionele intelligentie, creëren van samenwerking en teams  en tenslotte verandermanagement. Op  operationeel niveau is het consistent zijn in de dagelijkse aansturing van mensen.

Teamontwikkeling

Een goed geleide groep is geen slagveld van ego’s. De ambitie van een winnend high performing team is dat het zichzelf voortdurend verbetert. Elk lid identificeert zich met het team én haar visie/doel. Ieder teamlid weet wat voor het team belangrijk is, voelt zich gesteund door de competenties van zijn/haar collega’s en gaat in zijn/haar gedrag altijd voor het gezamenlijke resultaat.

Wij kunnen helpen met vraagstukken zoals:

 • Wat kunnen wij als directieteam doen zodat de organisatie klaar is voor de toekomst?
 • We hebben twee afdelingen bij elkaar gevoegd: hoe kunnen we er één team van maken?
 • We hebben medewerkers die een stap willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze op termijn kunnen doorgroeien, hoe krijgen we dat voor elkaar?
 • Veel van onze leidinggevenden zijn goede specialisten in hun vak maar wat kunnen we ze bieden zodat ze ook hun rol als leidinggevende versterken?
 • Hoe kunnen we samen met onze medewerkers de verandering vormgeven?

Assessments

OTV hanteert voor de diverse vraagstukken die spelen bij trainingen en coaching verschillende psychologische instrumenten.

 • Om inzicht te krijgen in de persoonlijkheidsstructuur zetten we Structogram Training Systeem: eenvoudig en effectief of de MBTI: diepgaand en analyserend, in.
 • Om inzicht te krijgen op het werkgedrag van mensen zetten wij de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) in.
 • Voor het opheffen van blokkerende ervaringen gebruiken we de Eye Movement Desentisation  Reprocessing-methode (EMDR).

Voor al deze instrumenten is OTV gecertificeerd. Neem voor meer informatie contact op.

Het OTV-team

 • Pieter van Bakel
  Pieter van BakelAssociate partner
 • Lieke Herpers
  Lieke HerpersTrainer & Coach
 • Nick Herpers
  Nick HerpersDirecteur
 • Maarten van Schie
  Maarten van SchieAssociate partner
 • Lian van Sinten
  Lian van SintenDirecteur
  • Edith Verhoef
   Edith VerhoefTrainer & Coach