Training Commercieel relatiebeheer, Meer omzet uit bestaande klanten!

De markt voor accountancy lijkt zich langzaam te ontwikkelen tot een vechtersmarkt. Waar voorheen de klanten loyaal waren aan jouw kantoor oriënteren de klanten zich steeds vaker bij je collega’s en gaan vergelijken. Goed relatiebeheer draagt bij aan het behouden van je klanten en goed commercieel relatiebeheer helpt bij het uitbouwen van uw huidige relaties. In deze training die uit drie bijeenkomsten bestaat, verspreid over een periode van 6 weken,
werken we aan een koppeling van je inzicht en vaardigheden.

OTV: al 30 jaar partner in ontwikkelkracht voor accountantskantoren

Voor wie / tijd

Relatiebeheerders, accountants, fiscalisten.
Omvang: 5 dagdelen verspreid over 6 weken.

Resultaten

  • Krijg inzicht in je eigen voorkeursgedrag als adviseur
  • Leer switchen tussen verschillende adviesrollen
  • Scherp je persoonlijke vaardigheden aan in het voeren van commerciële gesprekken
  • Krijg scherp zicht op wie je belangrijkste klanten zijn

Opbouw training

Dag 1

Emotionele intelligentie: jezelf in beeld

In de eerste bijeenkomst van twee dagdelen gaan we werken aan je inzichten en vaardigheden als adviseur. Wat is je voorkeursgedrag als adviseur? Welke adviseurrollen zijn er en welke hanteer je wanneer? Wat zijn je overtuigingen over je rol als adviseur en welke mogelijkheden kun je nog meer gebruiken? Met de nieuwe inzichten vergroot je je emotionele intelligentie waardoor je je gesprekspartner beter begrijpt en hem dus beter kunt adviseren en je kans op slagen vergroot.

Dag 2

Marketing: de klant in beeld brengen

Op de tweede bijeenkomst die uit één dagdeel bestaat, ligt de focus op je klantenbestand. Welke klanten geef je aandacht? Zijn de klanten die jouw aandacht verdienen ook in je aandachtsveld? Welke klanten zijn starters, stoppers of welke zijn echte prijskopers en wie zijn de klanten die aan het wikken en wegen zijn of ze blijven of weggaan?

Dag 3

Commerciële gespreksvaardigheden: het gesprek in beeld
De derde bijeenkomst, die twee dagdelen duurt, staat in teken van vaardigheden trainen in het hanteren van de gespreksopbouw van het commerciële adviesgesprek. Hoe krijg je de verkoopargumenten boven tafel? Hoe gebruik je effectieve verkoopargumenten in je adviesgesprek? Hoe ga je effectief om met klachten en weerstanden?

Wist u dat OTV ook kan helpen met deze vraagstukken:

  • Wat kunnen wij als directieteam doen zodat de organisatie klaar is voor de toekomst?
  • We hebben twee afdelingen bij elkaar gevoegd: hoe kunnen we er één team van maken?
  • We hebben medewerkers die een stap willen maken in hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze op termijn kunnen doorgroeien, hoe krijgen we dat voor elkaar?
  • Veel van onze leidinggevenden zijn goede specialisten in hun vak maar wat kunnen we ze bieden zodat ze ook hun rol als leidinggevende versterken?
  • Hoe kunnen we samen met onze medewerkers de verandering vormgeven?

Meer informatie of een offerte?

OTV:  omdat jouw accountantskantoor alleen echt kan groeien als de mensen daarin blijven groeien

Klanten van OTV