Waterschappen

OTV is al meer dan een decennium betrokken bij de ontwikkelingen van waterschappen. Dit bij verschillende afdelingen en ontwikkelprogramma’s. Daardoor is OTV meer dan op de hoogte van daar waar de waterschappen voor staan en wat de uitdaging is in haar taakstelling in een turbulente (politieke) omgeving.

OTV: al 30 jaar partner in ontwikkelkracht

Onze soorten dienstverlening voor waterschappen

Organisatieontwikkeling

Organisaties zijn levende systemen, en alles wat leeft is onderhevig aan het ritme van groei en stagnatie. Succes is een sluipmoordenaar. Zodra we ons comfortabel voelen met het succesvolle verleden, willen we dat succes herhalen en continueren in de toekomst. Daarbij raken we vaak meer gericht op het succes van gisteren dan op de vereisten van morgen. Organisaties ontlenen hun kracht aan de moed om telkens weer te vernieuwen. Begrippen als continue veranderen en de noodzaak om alert te blijven zetten wij om in de praktijk.

Talentontwikkeling

Aannames sturen gedrag, verandering van aannames leidt tot nieuw gedrag. Wij geloven dat als mensen zich kunnen versterken en verbeteren door hun persoonlijke talenten aan te boren zij vanzelf ook zelfverzekerder en succesvoller worden. Wij zetten mensen in hun kracht door het vergroten van hun emotionele intelligentie. Hiermee leggen we het fundament voor het ontwikkelen van de gewenste vaardigheden.

Leiderschapsontwikkeling

Een leider die niet van veranderen houdt leidt tot lijden. Leiderschap is de kunst om anderen zo intrinsiek te motiveren dat zij dat gaan doen wat jij belangrijk vindt.  Leiderschap verlangt ontwikkeling op 3 niveaus. Strategisch is het adaptief omgaan met complexiteit. Op tactisch niveau gaat het om het ontwikkelen van emotionele intelligentie, creëren van samenwerking en teams  en tenslotte verandermanagement. Op  operationeel niveau is het consistent zijn in de dagelijkse aansturing van mensen.

Teamontwikkeling

Een goed geleide groep is geen slagveld van ego’s. De ambitie van een winnend high performing team is dat het zichzelf voortdurend verbetert. Waarin elk lid zich identificeert met het team én haar visie/doel. Ieder teamlid weet wat voor het team belangrijk is, voelt zich gesteund door de competenties van zijn/haar collega’s en gaat in zijn/haar gedrag altijd voor het gezamenlijke resultaat.

OTV:  omdat jouw organisatie alleen echt kan groeien als de mensen daarin blijven groeien

Op vele vraagstukken en uitdagingen is OTV actief:

  • Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap voor individuen, units en het gehele waterschap
  • In Company MD voor directeuren, unitmanagers en teamleiders, ism TSM Business School
  • Begeleiding bij veranderprocessen
  • Teamontwikkelings en – versterkingsprogramma’s
  • Vormgeven van klant- en taakgericht sturen
  • Opzetten en implementeren van strategisch leren, leren in het licht van het waterschap, deels via het opzetten en begeleiden van intervisie
  • Begeleiding bij het inelkaar voegen van verschillende afdelingen
  • Coachend leiderschap
  • De rol van adviseur

Wij werken o.a. voor:

Meer informatie of een offerte?